Skip to content
Home » Hypertea čaj MK

Hypertea čaj MK

hypertea

Hypertea за намалување и регулирање на крвниот притисок ги зајакнува крвните садови и го враќа тонот и еластичноста на крвните садови.
Активните природни состојки на чајот „Хипертеа“ го одржуваат нивото на холестерол на оптимално ниво, имаат диуретично дејство и со тоа придонесуваат за нормализирање на крвниот притисок.
Hypertea се препорачува за сите луѓе кои имаат проблеми со висок крвен притисок, како и за оние кои сакаат да го зачуваат своето кардиоваскуларно здравје и да преземат мерки.
превентивно од висок крвен притисок.

Hypertea е билна мешавина со активни состојки, која ефикасно се бори против високиот крвен притисок. Освен што го намалува крвниот притисок, хипертеа ја отстранува и вознемиреноста и напнатоста.
Редовната потрошувачка го одржува здравјето на крвните садови на долг рок, бидејќи состојките на чајот ја враќаат еластичноста на крвните садови, спречувајќи повторување на хипертензијата.

 

Редовното консумирање на чај „Хипертеа“ ќе ги елиминира сите причини за висок крвен притисок и истовремено ќе го зачува здравјето на вашиот кардиоваскуларен систем.
Без разлика дали имате проблем со висок крвен притисок или едноставно сакате да го одржите здравјето на срцето и крвните садови – чајот хипертеа е соодветно решение и во двата случаи.
Ако ја вклучите потрошувачката на чај Hypertea во вашата дневна рутина, ќе го осигурате здравјето на срцето и крвните садови подолго време.
Без разлика дали користите превентивно чај хипертеа или имате висок крвен притисок, редовното консумирање ќе ви заштеди непотребни грижи и последици по вашето здравје пред да биде предоцна.

Како што веќе споменавме, чајот „Хипертеа“ делува неколку пати. Неговиот состав ги комбинира најефикасните билки кои го намалуваат крвниот притисок и го зачувуваат здравјето на крвните садови.

 

 

Составот на Hypertea
Чајот од хипертеа е мешавина од билки која има корисен ефект врз кардиоваскуларното здравје, го намалува крвниот притисок и ги одржува сите крвни параметри во оптимална состојба. Чајот од хипертеја помага и во слабеењето затоа што делува на нивото на маснотии во крвта. Чајот го подобрува тонот и еластичноста на крвните садови, има диуретично дејство и покажува смирувачки и антистресен ефект, кој има корисен ефект врз нормализацијата на високиот крвен притисок.

Валеријана и Срженица – овозможуваат правилно функционирање на срцето, крвните садови и крвниот притисок. Како резултат на смирувачкото дејство врз нервниот систем, валеријаната има индиректно влијание и врз срцето, нормализирајќи го срцевиот ритам.

Зелено кафе и глог – Глог (или калинка) е добро позната билка која е вистински мелем за кардиоваскуларниот систем и е особено успешна во лекувањето на артериосклерозата. Го намалува крвниот притисок и помага при отежнато дишење, вртоглавица, палпитации, нервоза и тинитус.

Концентриран толчник од хме – ја подобрува венската циркулација, ги распаѓа тромбите и ја зголемува еластичноста на крвните садови.

Екстракт од зајак – го регулира нивото на шеќер во крвта

Екстракт од лимонова трева – ја смирува вознемиреноста и напнатоста на нервниот систем.